luni, 28 noiembrie 2011

Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru a fost ridicat in 1895 ca berarie si sala de spectacole, pentru serbarea unor evenimente ale fabricii de bere Bragadiru sau chiar ale familiilor lucratorilor. Dumitru Marinescu Bragadiru a fost un important industrias roman, care, prin fortele proprii, si-a inceput cariera ca simplu baiat de pravalie si a ajuns unul dintre cei mai bogati oameni ai Europei.
In 1893 achizitioneaza terenul de la intalnirea podului Kalitzei, azi Calea Rahovei, cu cornisa Dambovitei si a construit pe acest teren fabrica de bere care i-a purtat numele.  La 1900 fabrica avea dotari de ultima ora si producea peste trei milioane de bere anual, depasind cu mult productia competitorilor.
Este de admirat viziunea lui Bragadiru de a lipi spatiul de lucru cu spatii de loisir de preocuparea sa pentru evolutie tehnica dar si pentru bunastarea angajatilor.



In prezent palatul Bragadiru se afla in stare buna, fiind recuperat de mostenitori, functionand ca salon de nunti cu staif. Cladirile fabricii de bere nu au fost la fel de norocoase, acestea aflandu-se inca in litigiu si intr-o avansata stare de degradare.

4 comentarii:

April spunea...

Interesant si frumos, am mai invatat ceva, multumesc!

Dungha spunea...

Foarte fain structurat cu cadre cat se poate de interesante si misterioase... succese!

Dungha spunea...

La multi ani!

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru urare, ma bucur ca va plac cadrele mele :)