joi, 22 ianuarie 2015

Justin CAPRĂ 1933- 2015

Justin Capră 1933- 2015 a fost un inventator, profesor și inginer român cunoscut pentru numeroasele sale invenții printre care: rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty, cea mai mică mașină din lume - Soleta (cu un consum de 0.5l/100km), primul rachetonaut, automobilul cu motor de avion VIRGILIUS și multe altele.
Justin Capră a colaborat cu alte personalități precum Henri Coandă și Karlo Johann Wilde în domeniul antigravitației, Ion Purica în problema unei lucrări de fizică fundamentală, academicianul Eugen Macovschi în problema viului. A primit diferite distincții și premii importante precum: Premiul Arca, Premiul Ifia Eco pentru cea mai bună invenție ecologică - Triciclu electric sau hibrid, împreuna cu Marian Velcea; Diploma Eureca Gold Medal pentru Electric or hybrid tricycle, împreuna cu Marian Velcea; Diploma Salonului International de invenții de la Geneva, Premiul Dan Voiculescu și multe altele .
Justin Capră are un portofoliu ce cuprinde 114 invenții, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor și 15 motoare neconvenționale.

Niciun comentariu: