duminică, 24 februarie 2013

Expozitia "Dragobetele saruta fetele" - Editia 2013 Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Si paunul are picioare negre. (Din cartea Proverbe si cugetari indiene, culese si traduse de Amita Bhouse, www.edituracununidestele.ro)

Ca si anul trecut ravasul de la standul de carti face parte din eveniment. Asa cum ne-a obisnuit Andrei Birsan, Presedintele Asociatiei "Bucurestiul meu drag" deschide portile Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" cu o noua expozitie de fotografie, "Dragobetele saruta fetele" - Editia 2013. O expozitie frumoasa, cu oameni la fel de frumosi si colorati asemeni ramelor fotografiilor expuse. Cu bucate traditionale romanesti: ceapa, slana bine impanata, carafe cu vin. Mirosul imbietor al gustarilor si atmosfera incinsa de zecile de participanti au creat exact aerul dintr-o casa taraneasca aflata la marginea satului. O casa plina cu oameni si unde tuciul fierbe de zor pe plita unei sobe de pamant, vopsita cu var alb, incinsa cu snopi de coceni.
Zumzet de bucurie dar si tristete in orice colt ai fi privit. Sunt expuse 50 de fotografii. Selectia a fost realizata din sutele de fotografii primite de catre juriul format din: Mirela Momanu, Coordonator expozitii Asociatia "Bucurestiul meu drag"; Andreea Nanciu, Muzeograf Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"; Mircea Radu, om de cultura si televiziune.
Aparate de fotografiat de toate tipurile nu incetau a clantani. Diplome si premii curg pe parcursul vernisajului.
Expozitia poposeste la poarta Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", Sala Dimitrie Focsa, pana la data de 10.martie.2013.



















7 comentarii:

Unknown spunea...

felicitari celor care au expus! sunt cadre foarte bune!

Dungha spunea...

Dar de unde stii?

Unknown spunea...

mai imi cad sub ochi una-alta.din pacate, nu am reusit sa vad expozitia.

Dungha spunea...

Foarte rau, nu stii ce ai pierdut!

Alina spunea...

am inteles ca se va face un fel de catalog virtual cu imaginile participante. asa va fi vazuta de mai multa lume :)

Dungha spunea...

Chiar merita si trebuie facut, mie mi-au placut mai mult de jumatate din cele expuse in mod special, insa toate au fost superbe si ar fi binevenit in randul fotografilor.

Unknown spunea...

excelenta idee, alina!si mie mi-ar placea,desi in mare am vazut ce cadre au fost expuse..

nu toti suntem norocosi, vali!:)