luni, 16 ianuarie 2012

Pentru ce?

Luni dimineata majoritatea oamenilor incep o noua saptamana poate mai buna decat cea care a trecut.


Unii cu mici incidente, geamuri sparte si lipsa marfa, televiziuni, firma de paza, pietroaie aliniate langa fereastra pe trotuar insa oamenii trec se deplaseaza printre cioburi cu ganduri bune sperand ca este o intamplare nefericita. Bine ca nu au dat foc (se mai aud voci), acesta este un lucru bun, motiv de bucurie. Pentru ce? Pentru ce vandalizam munca altora? Stiu! De astazi multi au telefoane noi, poate mai inteligente decat cele pe care le-au avut ieri seara. Norocosii vor fi trasi de maneca pe strada si i se va flutura in fata modele fel de fel la jumatate de pret. Democratie?


Cei care nu au avut valuta au schimbat pietre in coltul strazii la un curs destul de bun. Noroc chior!


Trebuie sa recunoastem ca in ultima perioada au fost cheltuiti multi bani pentru educatia cetateanului. Au instalat garduri pentru a impiedica traversarea bulevardului prin locuri nepermise dar de ieri seara lipsesc. Probabil ca solutia a fost una agresiva care intimida pietonul creand o stare de anxietate. De astazi suntem mai liberi. Si parca arata altfel, mai bine, scuarul ce desparte benzile de deplasare a autovehiculelor. Panselute mai avem?


In piata este inca liniste, firmele de salubritate au fost foarte prompte si au curatat zona de parca nu ar fost nici o manifestatie. Imi dau seama ca lucrurile au inceput sa se miste, functioneaza ceva si inca destul de bine. Stam bine la capitolul curatenie. De ce sa nu ne bucuram?


Uite asa a mai trecut un uichend in Bucuresti. Jandarmii au fost ca painea calda, protestatarii si-au facut datoria, incidentele au trecut, huliganii pe la casele lor (doar unii).

Astazi a inceput o noua saptamana. Tu esti fericit?

Puteti urmari in imagini cele intamplate aici, aici
Oameni care s-au strecurat prin ploaia de pietre, petarde, fumigene, lacrimogene...

Un comentariu:

Evill Advocate spunea...

frumos scris...realitatea este cea pe care o prezinti aici...sunt pentru prima data la tine si ma simt bine...restul nu mai conteaza...osa revin de fiecare data cu placere!Si nu ..nu, nu fericit pentru ca poate meritam ceea ce avem acum...consider ca vina este si a jandarmilor dar si a unora dintre manifestanti...dar cine sta acum sa se intrebe a cui a fost vina???...
ROMANIA...TREZESTE-TE!!