Undeva aproape de Sebes. Am poposit intamplator printre aceste vii. Initial haioasa expunerea aproape de varful dealului “Halewood” , un nume rasunator, dar parca jucand un rol nedefinit. Am incercat sa gasesc ceva care sa se lege de acea zona insa orice cautare ma trimite undeva in Prahova spre o casa de vinuri infiintata in 1978 in Marea Britanie, intrata pe piata din Romania prin 1997 cu podgorii in diferite zone ale tarii. Ghidandu-se dupa principiul “calitatea vinului se cultiva si se naste in vie” firma reuseste sa gestioneze mai multe podgorii, insumand cateva sute de hectare, una dintre ele fiind amplasata in Podisul Transilvaniei zona cu o clima mai racoroasa si propice vinurilor albe. Grupul isi propune sa fie recunoscut ca numarul 1 in materie de vinuri romanesti reusind sa obtina medalii importante la manifestarile de gen.
Ca sa fac o paralela in aceeasi zi ajung la un restaurant din Deva, “Ceapa Rosie” despre care la o cautare simpla nu se gasesc doar vorbe frumoase dar unde gasesti preparate mai speciale (ciorba de fasole in pita) si parca asemeni celor de acasa. Nu vreau sa discut foarte multe pentru ca sunt lucruri pe care le simti acolo dar ajungand sa arunc o privire peste meniu am ramas placut surprins de detaliile expuse si de textul de la inceput care suna asa:
"In contrast cu agitatia generala, stresul si mancatul in fuga din (as putea spune seaua calului, dar cred ca mai bine se potriveste) mana care tine mobilul, cheile masinii si burgerul din fast-food-ul de la colt …va propunem o alta abordare a ritmului de viata si a obiceiurilor culinare. Un adevarat trend international care castiga din ce in ce mai multi adepti, o revenire la produsele proaspete, la ingredientele simple, dar rafinate, conceptul Slow Food in contradictie directa cu produsele pre preparate, congelate sau pregatite/incalzite la microunde, relanseaza o idee veche de cand lumea: fericirea de a trai acel - joie de vivre - mult laudat de catre francezi, de a savura tihnit si pe indelete toate micile bucurii pe care le ofera viata. Si pentru ca se refera in primul rand la mancare, Slow Food propune folosirea de ingrediente de foarta buna calitate, cu arome intense si complexe, un adevarat regal al papilelor gustative. Ideea principala este pregatirea mesei, felurilor de mancare dorite, intr-un ritm normal, chiar lent, placerea venind nu numai din consumarea mancarii, dar si timpul acordat prepararii acesteia. Si, daca ritualul mesei pe meleagurile noastre si nu numai a inclus vinul inca din cele mai vechi timpuri vom da cezarului ce-i al cezarului si vom recunoaste interventia benefica (in cantitati moderate, bineinteles) a licorii lui Bachus intru ajutorarea organismului la o mai buna digerare si procesare a alimentelor. Vinul, partea intelectuala a mesei, cum i se mai spune, nu numai ca imbogateste paleta aromelor feluritelor tipuri de mancare propuse, dar ridica o masa bine preparata la rang de rafinament culinar."
Finalul textului te trimite la o degustare de vinuri iar meniul fiind plin de "Halewood".
DUNGHA
Ca sa fac o paralela in aceeasi zi ajung la un restaurant din Deva, “Ceapa Rosie” despre care la o cautare simpla nu se gasesc doar vorbe frumoase dar unde gasesti preparate mai speciale (ciorba de fasole in pita) si parca asemeni celor de acasa. Nu vreau sa discut foarte multe pentru ca sunt lucruri pe care le simti acolo dar ajungand sa arunc o privire peste meniu am ramas placut surprins de detaliile expuse si de textul de la inceput care suna asa:
"In contrast cu agitatia generala, stresul si mancatul in fuga din (as putea spune seaua calului, dar cred ca mai bine se potriveste) mana care tine mobilul, cheile masinii si burgerul din fast-food-ul de la colt …va propunem o alta abordare a ritmului de viata si a obiceiurilor culinare. Un adevarat trend international care castiga din ce in ce mai multi adepti, o revenire la produsele proaspete, la ingredientele simple, dar rafinate, conceptul Slow Food in contradictie directa cu produsele pre preparate, congelate sau pregatite/incalzite la microunde, relanseaza o idee veche de cand lumea: fericirea de a trai acel - joie de vivre - mult laudat de catre francezi, de a savura tihnit si pe indelete toate micile bucurii pe care le ofera viata. Si pentru ca se refera in primul rand la mancare, Slow Food propune folosirea de ingrediente de foarta buna calitate, cu arome intense si complexe, un adevarat regal al papilelor gustative. Ideea principala este pregatirea mesei, felurilor de mancare dorite, intr-un ritm normal, chiar lent, placerea venind nu numai din consumarea mancarii, dar si timpul acordat prepararii acesteia. Si, daca ritualul mesei pe meleagurile noastre si nu numai a inclus vinul inca din cele mai vechi timpuri vom da cezarului ce-i al cezarului si vom recunoaste interventia benefica (in cantitati moderate, bineinteles) a licorii lui Bachus intru ajutorarea organismului la o mai buna digerare si procesare a alimentelor. Vinul, partea intelectuala a mesei, cum i se mai spune, nu numai ca imbogateste paleta aromelor feluritelor tipuri de mancare propuse, dar ridica o masa bine preparata la rang de rafinament culinar."
Finalul textului te trimite la o degustare de vinuri iar meniul fiind plin de "Halewood".
DUNGHA
Un comentariu:
si ziceai ca nu-ti ofera satisfactii astfel de fotoreportaje!felicitari!
Trimiteți un comentariu