luni, 10 ianuarie 2011

Gulas .Varianta de toamna


Si fiindca v-am aratat cum arata ,am zis ca n-ar fi rau si sa va zic si cum se face:
GULAS
INGREDIENTE:
-1kg. carne de vita pt.gulas,
-3/4kg.ceapa,
-4 ling.s.untura porc(ulei)
-4 ling.s.boia dulce
-2 catei usturoi
-1/2l supa de vacuta(cub MAGGI)
-1 ling.c.magiran
-1/16l vin rosu
-sare piper
-1 ling.s faina
-1 ling.s.smintina
PREGATIREA:
Ceapa se taie marunt, si se prajeste in untura incinsa pana devine aurie,se pune boia,usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca.
Urmeaza buc.de carne care se prajesc pe toate partile,se adauga vinul se amesteca bine dupa care urmeaza supa.
Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic ca.2,1/2-3 ore (dupa calitatea carnii).
Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul  se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina.
Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot.
Se serveste cu paste fainoase cu papanasi,fiecare dupa cum doreste si nu uitati si o lingura de smintina.
Bistos? No atunci...
POFTA BUNA!

Un comentariu:

Unknown spunea...

multumim mult,romeo..o sa-i dau sotului sa citeasca :))