sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Ciobanasul

14 comentarii:

marius grozea spunea...

foarte buna!

Unknown spunea...

superba poza si imi place si ideea

Unknown spunea...

cadre super pe tema asta, dar unde-i culoarea?

Dungha spunea...

Culoarea este optiunea fiecaruia,
Tema este miscare "SI" culoare.

Unknown spunea...

tocmai, nu SAU

Anonim spunea...

E buna domnule! Imi place si prelucrarea.
Ar fi de gandit o serie pe tema asta.

Dungha spunea...

Nu poate fi miscare sau culoare, ideea este miscare si de aici fiecare lucreaza cu ce are, ideal fiind sa existe culoare pentru a imprima cadrului caldura. In acest caz nu exista culoare chiar daca as fi tras color, este doar: pamant, zapada iar cobanasul alb imbracat, catelul tot alb. Ce crezi ca se putea realiza?

Unknown spunea...

atunci cauta un cadru care se se potriveasca temei

Dungha spunea...

Vreau sa ma ajute cineva - SE INCADREAZA IN TEMA? Vreau si alte pareri, multumesc!

Daliana Pacuraru spunea...

Temele sunt destul de flexibile iar blogul nu este un blog de competitie in care sunt criterii stricte eliminatorii. Expunem aici ca sa invatam unii de la altii sau daca nu invatam, macar expunem.
Singura regula stricta este postarea obligatorie la tema saptamanala- din cate am inteles eu!
Oricum o fotografie cu zapada, iarna, oricat s-ar stradui tot n-are culoare... parerea mea!
As aprecia mai mult comentarii de corectura a compozitiei, tehnicii folosite, a subiectului ales in imagine (cum se practica si pe site-uri sau bloguri internationale)
Multumesc!

Mirela Momanu spunea...

:) deosebit de plastica (in sensul estetic al cuvantului!). Imi place mult si editarea, care aduce o alura similara unui desen in carbune...iar ca sa imi potolesc curiozitatea....cum ar fi fost color?? macar un indiciu:)?
Dar te felicita pentru acest nou pas, nu cred sa fi vazut la tine, pana acum, ceva similar, si asta ma bucura mult!

kotib spunea...

De regula,desi mai greu aici, încerc sa privesc mai întîi imaginea si apoi sa ghicesc titlul: la prima vedere am vazut în imagine unul,doi carasi de acvariu într-un mediu ciudat, dar citind titlul am revenit în alta directie ..si apoi în alta.. vreau sa zic ca atunci cind o imagine te "duce" si-a atins scopul.
Si mai cred ca discutia privind culoarea sau neculoarea trebuie mutata la "definitia culorii", la tema de fatza (în mod special, nu si la altele) cred ca ar fi fost utila mai degraba o specificare privind mentionarea sau separarea între imaginile "miscate" la fotografiere sau cele "miscate" digital.

Dungha spunea...

Fotografia este facuta din tren. Am avut o perioada cand eram prieten bun cu garile si cuseta. Urcam seara si coboram undeva dimineata la prima ora daca nu aveam intarziere. Era o dimineata de iarna-primavara undeva aproape de intrarea in Arad. Erau ciobanasi, turma de oi, tot felul de colibe... lumina fiind destul de slaba la acea ora. Cred ca tocmai rasarea si soarele, pe parte unde fotografiam fiind umbra vagonului de tren. Plasticitatea este data din expunerea lumga si miscarea de rotatie a aparatului (ultima descriere din explicatiile temei din aceasta saptamana). Editarea consta in crop 5x5, un autocontrast si micsorare la 700x700. Tot din aceasta serie (2008) mai sunt si cele de aici:
http://valeriucostin.blogspot.com/2008/06/sanguin.html
http://valeriucostin.blogspot.com/2008/06/frnturi.html
http://valeriucostin.blogspot.com/2008/06/imaginea-saraciei.html
http://valeriucostin.blogspot.com/2008/05/satenii.html

Dungha spunea...

Culoarea nu exista pentru ca am tras alb negru. In general cand lumina este slaba si nu am trepied sau este seara la lumina naturala in oras si trag din mana nu folosesc culoare.