duminică, 26 februarie 2012

Parere personala despre spiritul nomad

Suntem tentati sa asociem spiritul nomad cu tiganii , cu persoane aparent fara adapost.Gresit.

A fi nomad este o stare - inseamna sa nu ai radacini decat in suflet.. uneori nici acolo..Inseamna sa-ti iei copacul si sa-l porti cu tine, peste meleaguri:



Caii sunt primul exemplu de libertate, fiind intr-un scenariu tragic-comic, proprii lor stapani :


Oamenii indragostiti au si ei o libertate a lor:



Apele , naravase sau line, au calatoria lor fara sfarsit:



Dar florile? Aparent au radacini.Aparentele inseala de multe ori.Vantul si albinele le poarta, prin urmare si florile calatoresc mereu :



Spiritul nomad te imbogateste, nu inseamna saracie.Ati visat vreodata ca zburati sau ca va dezintegrati in zari.Pur si simplu,doar ati visat vreodata, indiferent ce?



Ei bine, daca raspunsul e da, atunci ai spiritul nomad in sange.Proportiile pot varia.


5 comentarii:

April spunea...

Fara a trai verbul "a visa" suntem incompleti, atat la suflet cat si la trup.

Memory of Light spunea...

Ţiganii sunt definiţi ca fiind: "Persoane ce fac parte dintr-o populaţie originară din India şi răspândită în mai toate ţările Europei, trăind în unele părţi încă în stare seminomadă" (http://dictionary.reference.com/browse/gypsy).
Aşadar, nu e neapărat greşită asocierea spritului nomad cu această etnie (fără a fi un atribut exclusiv al ei).
Fără îndoială că spiritul nomad are valenţe pozitive în primul rând dar nu numai. Cred că o abordare echilibrată, care să nu idealizeze spiritul nomad dar nici să nu-l condamne, e de dorit.
La urma urmei, cu toţii suntem trecători pe acest pământ, aşadar... nomazi.
Părerea mea. :-)
Iar fotografiile tale ilustrează în mod strălucit partea luminoasă a acestui spirit: curajul de fi liber, de a gândi altfel, de a iubi împotriva prejudecăţilor...

Unknown spunea...

:)postarile luasera o turnura pesimista, care deturna de la tema..va multumesc tuturor!

Dungha spunea...

Sunt perfect de acord cu ceea ce spui tu, cautam spiritul si astfel tema capata mai multe intelesuri insa nu trebuie sa influientezi gandirea celorlalti. Spirit nomad poate fi expus in toate variantele atat timp cat exprima libertatea. Ideea ta este geniala si iti multumesc pentru ca ne esti alaturi... succese si cat mai multe initiative!

Unknown spunea...

departe de mine , intentia de a influenta ceva..is obisnuita doar sa-mi spun punctul de vedere.. imi cer scuze daca parea prea raspicat ..multumesc..